Rabarbarų stiebų spalva irgi lemia skonį. Žali – rūgštesni, o raudoni stiebai – labiau saldžiarūgščiai. Rinkdamiesi dėmesį atkreipkite į rabarbarų lapkočių spalvą ir traškumą – jie turėtų būti ploni, traškūs ir rausvi. Įsigiję stenkitės juos sunaudoti per dvi dienas. Vėliau stiebai suminkštės ir nebus tinkami vartoti.
Avižinių miltų blynai su rabarbarais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Blynai, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 251 kcal

Ingredientai
  

  • 200 ml kefyro
  • 120 g avižinių miltų
  • 0,5 banano
  • 1 kiaušinio
  • 50 g rabarbarų, galima keisti obuoliais
  • 2 v.š. kokosų aliejaus
  • 2 a.š. rudojo cukraus ar kito norimo saldiklio, dėti nebūtina
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Paruošimas
 

  • Bananą sutriname, sumaišome su miltais, kefyru, kiaušiniu, tirpintu kokosų aliejumi, kepimo milteliais ir saldikliu.
  • Rabarbarus nulupame, smulkiai supjaustome ir įmaišome į tešlą.
  • Gautą tešlą paliekame 10-15 min. pastovėti.
  • Paruoštą tešlą pilame į vaflinę ar paprastą keptuvę ir kepame blynus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 251kcal (13%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 47mgNatris: 155mgKalis: 218mg (11%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 186µg (23%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 21µg (420%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 158mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 184mg (26%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, vaflinėje
Recepto ir nuotraukos autorė Jelena Klim
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!