Baklažanai padeda kovoti prieš virusus ir bakterijas – tokias savybes turi baklažane esanti chlorogeninė rūgštis.
Baklažanas įdarytas mocarela, pagardintas džiovintais pomidorais ir pesto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 baklažano
- 30 g mocarelos sūrio
- 30 g saulėje džiovintų pomidorų
- 15 g pesto padažo
Paruošimas
- Baklažaną dedame į uždarą indą ir kepame apie 20-30 minučių 180 laipsnių orkaitėje. (kepimo laikas priklauso nuo baklažano dydžio).
- Iškepus, įpjauname baklažaną įšilgai.
- Į jo vidų dedame apie mocarelos sūrio, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus (aliejų nuplauname vandeniu) ir pesto padažą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 340kcal (17%)Angliavandeniai: 46gBaltymai: 16gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 25mgNatris: 370mgKalis: 2101mg (105%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 28g (112%)Vitaminas A: 873µg (109%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 30µg (40%)Kalcis: 250mg (31%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 123µg (62%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 323mg (46%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė