Kcal – 102
Baklažanų-salierų grietininis padažas – sudėtinės dalys:

1/2-1 vidutinio baklažano
2 saliero kotai
1-2 šaukštai lydyto sviesto arba kokosų aliejaus
5 puselės saulėje džiovintų pomidorų
1-2 šaukštai saulėje džiovintų paprikų
250 g. grietinės
5g druska, prieskoniai, žalumynai (geriausia krapai)
Baklažanų-salierų grietininis padažas – gaminimo žingsniai:
Baklažaną nulupti, supjaustyti riekėmis, pabarstyti druska ir palikti pabūti bent pusvalandį.
Supjaustyti saliero kotus ir džiovintus pomidorus (šiuos smulkiai).
Keptuvėje arba puode storu dugnu pakaitinti lydyta sviestą, sudėti prieskonius (juoduosius pipirus ir ciberžolę) ir supjaustytą salierą. Užpilti šiek tiek vandens ir patroškinti, kad saliero kotai suminkštėtų.
Užkaičiame  virti  natūralius ryžius ar viso grūdo makaronus.
Nuplauti baklažano riekeles, jas supjaustyti. Suberti džiovintus pomidorus ir baklažaną į keptuvę, pripilti dar verdančio vandens. Troškinti uždengtą kol suminkštės. Išjungus viryklę sudėti grietinę, išmaišyti, gausiai užbarstyti susmulkintais žalumynais.
Pateikti su natūraliais ryžiais arba viso grūdo dalių makaronais.
* Guodos virtuvė reiškia, kad patiekalas gaminamas greitai, proporcijos matuojamos iš akies, o sudėtis kinta, priklausomai nuo nuotaikos ir šaldytuvo turinio.
www.sveikiproduktai.lt