Labai skanu. Puikus patiekalas pietums, vakarienei. Galite patiekti su salotomis. Tinka neštis ir į darbą. O Jūs ar mėgstate tokius, pasidalinkite savo pastebėjimais komentaruose.
Balandėliai su jautiena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g jautienos maltos
- 150 g kopūsto lapų
- 1 paprikos
- 50 g cukinijos
- 40 g svogūnų
- 40 g morkos
- 10 g saliero šaknies
- 8 g pomidorų pastos
- 5 g česnako
- 5 g lydyto sviesto
- 1 g druskos
- 0,2 g pipirų
- 0,2 g kumino
- 0,2 g kalendros
- 0,2 g rozmarino
Paruošimas
- Iš kopūsto išpjauname šerdį, o patį kopūstą apverdame.
- Supjaustome kubelias papriką, svogūną, česnaką, morkas ir cukiniją.
- Daržovės trumpai pakepiname keptuvėje ant lydyto sviesto.
- Kepintas daržoves sumaišome su malta jautiena, prieskoniais ir gautą masę įvyniojame į kopūsto lapus.
- Balandėlius dedame į troškintuvą, supilame pomidorų pastą, įberiame saujelę smulkintų morkų, pjaustytą salierą, ir jei liko, įdedame smulkintą kopūstą, įpilame šiek tiek vandens ir troškiname apie 40 min.
- Valgome su šviežiomis ar lengvai troškintomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 278kcal (14%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 16gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 59mgNatris: 339mgKalis: 700mg (35%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 6128µg (766%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 108mg (135%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 62µg (83%)Kalcis: 46mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 106µg (53%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 194mg (28%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Rima D