Atminkite, kad PERVIRTI bulvių nereikia, nes kuo ilgiau verdate, tuo labiau mažėja naudingų medžiagų kiekis. Pavyzdžiui, vitamino C 100 g šviežios bulvės su odele yra net 33 proc. suaugusio žmogaus paros normos, bet verdant jo kiekis ženkliai mažėja.
Balta mišrainė be majonezo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
56 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 190 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g bulvių
  • 100 g morkų
  • 50 g žirnelių, šaldytų
  • 40 g raugintų agurkų
  • 40 g agurkų, žalių
  • 1 v.š. graikiško jogurto
  • 10 g svogūnų laiškų
  • česnako pagal skonį
  • krapų pagal skonį
  • žolelių pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • citrinpipirių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Bulves ir morkas išverdame ir atvėsiname.
  • Visas daržoves supjaustome kubeliais.
  • Daržoves sumaišome su žirneliais, smulkintais žalumynais, jogurtu ir prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 190kcal (10%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 8gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 0.1gCholesterolis: 1mgNatris: 448mgKalis: 1053mg (53%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 17364µg (2171%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 51mg (64%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 65µg (87%)Kalcis: 125mg (16%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 85µg (43%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 193mg (28%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!