Nuotr.hsph.harvard.edu
Porcijų kiekis : 1, Kcal 331
Baltųjų pupelių sriuba -sudėtinės dalys:
40 g baltųjų pupelių (paprastų)
50 g poro
30 g salierų lapkočių
50 g morkų
30 g svogūnų
7 g alyvuogių aliejaus
1 g lauro lapų
2,5 g smulkiai supjaustytų petražolių
0,5 g druskos
 Baltųjų pupelių sriuba – gaminimo žingsniai:
 1. Dideliame kiekyje vandens užmerkiame pupeles nakčiai. Ryte perplauname, užpilame šaltu vandeniu. Jo reikia du kartus daugiau nei pupelių apimtis, užviriname.
2. Įdedame lauro lapų, 1 svogūną, 1 morką ir 1 saliero lapkotį. Verdame apie valandą. Svogūną, morką, salierą ir lauro lapą išimame.
3. Puode su storu dugnu įkaitiname aliejų, pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, įberiame druskos, rozmarinus, sudedame likusią morką, supjaustytą kubeliais ir saliero lapkotį. Įdedame pupeles, supilame vandenį, kuriame jos virė, ir supjaustytus plonais žiedais porus.
4.Verdame, kol išvirs porai, apie 10 minučių.
5. Nukeliame nuo ugnies ir suberiame petražoles.
Skanaus