Siūlome išbandyti labai skanią pupelių sriubą su daržovėmis. Ji tikrai verta pagyrų ;)
Baltųjų pupelių sriuba su salierais ir petražolėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Iš viso 13 val. 30 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 205 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g poro
  • 50 g morkų
  • 40 g baltųjų pupelių paprastų
  • 30 g salierų lapkočių
  • 30 g svogūnų
  • 7 g alyvuogių aliejaus
  • 5 g česnakų
  • 2,5 g rozmarinų smulkiai supjaustytų
  • 2,5 g petražolių smulkiai supjaustytų
  • 1 g lauro lapų
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Dideliame kiekyje vandens užmerkiame pupeles nakčiai.
  • Ryte perplauname, užpilame šaltu vandeniu. Jo reikia du kartus daugiau nei pupelių apimtis, užviriname.
  • Įdedame lauro lapų, 1 svogūną, 1 morką ir 1 saliero lapkotį.
  • Verdame apie valandą.
  • Svogūną, morką, salierą ir lauro lapą išimame.
  • Puode su storu dugnu įkaitiname aliejų, pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus.
  • Įberiame druskos, rozmarinus, sudedame likusią morką, supjaustytą kubeliais ir saliero lapkotį.
  • Įdedame pupeles, supilame vandenį, kuriame jos virė, ir supjaustytus plonais žiedais porus.
  • Verdame, kol išvirs porai, apie 10 minučių.
  • Nukeliame nuo ugnies ir suberiame petražoles.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 205kcal (10%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 270mgKalis: 596mg (30%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 9672µg (1209%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 86µg (115%)Kalcis: 126mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 98µg (49%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Vegan, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!