Siūlome išbandyti labai skanią pupelių sriubą su daržovėmis. Ji tikrai verta pagyrų ;)
Baltųjų pupelių sriuba su salierais ir petražolėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g poro
- 50 g morkų
- 40 g baltųjų pupelių paprastų
- 30 g salierų lapkočių
- 30 g svogūnų
- 7 g alyvuogių aliejaus
- 5 g česnakų
- 2,5 g rozmarinų smulkiai supjaustytų
- 2,5 g petražolių smulkiai supjaustytų
- 1 g lauro lapų
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Dideliame kiekyje vandens užmerkiame pupeles nakčiai.
- Ryte perplauname, užpilame šaltu vandeniu. Jo reikia du kartus daugiau nei pupelių apimtis, užviriname.
- Įdedame lauro lapų, 1 svogūną, 1 morką ir 1 saliero lapkotį.
- Verdame apie valandą.
- Svogūną, morką, salierą ir lauro lapą išimame.
- Puode su storu dugnu įkaitiname aliejų, pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus.
- Įberiame druskos, rozmarinus, sudedame likusią morką, supjaustytą kubeliais ir saliero lapkotį.
- Įdedame pupeles, supilame vandenį, kuriame jos virė, ir supjaustytus plonais žiedais porus.
- Verdame, kol išvirs porai, apie 10 minučių.
- Nukeliame nuo ugnies ir suberiame petražoles.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 205kcal (10%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 270mgKalis: 596mg (30%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 9672µg (1209%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 86µg (115%)Kalcis: 126mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 98µg (49%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
labai skani pupeliu sriuba.Ačiū :)