Šis troškinys – deivių maistas, pagaminkite ir paminėsite mano žodį – taip paprasta, ir taip skanu! Šiuo patiekalu tikrai nudžiuginsite ir pasotinsite visą šeimą!
Baltymų kupinas moliūgų troškinys
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 700 g pupelių, virtų raudonųjų, baltųjų ar pupų. Pigiausias ir geriausias variantas –išmirkyti ir išsivirti daugiau, dalį pasilikti užtepėlėms ar sušaldymui. Sausų pupelių kiekis skaičiuojamas taip: virtų kiekis dalinamas iš 2,5, tad jei tik tam kartui virsite, sausų pupelių reikės 270 g. Jei naudosite pagamintas, rinkitės virtas garuose. Raudonosios – ypač vertingos dėl turimų antioksidantų kiekio.
- 700 g moliūgo, nulupto, išskobto ir supjaustyto 3 cm gabalėliais. Tiesą sakant, aš nesvėriau, naudojau visą sviestinį moliūgą
- 700 ml sultinio, ekologiško ar naminio daržovių, ar kito sultinio, gaminant pasūdyti. Jei naudosite sultinį be druskos, atsiminkite druskos įberti papildomai.
- 1 svogūno, didelio
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelių česnako, susmulkinto
- ½ a.š. ciberžolės
- ¼ a.š. aitriosios paprikos miltelių arba saldžiosios paprikos
- ¼ laimo, iš jo spaudžiame sultis – nebūtinai, bet man labai patinka, kai dera saldumas ir rūgštumas.
- ½ a.š. prieskonių, nebūtina, bet tiktų čiobreliai, kuminas ar kmynai, kario prieskoniai ir pan. Tą patį patiekalą galima gaminti su skirtingais prieskoniais ir kaskart jis kitaip suskambės.
Pagardinimui:
- 60 g kalendros, šviežios – būtinai! Kotelių neišmeskite, juos susmulkinkite ir puikiai tiks į salotas ar į troškinius, sriubas, omletus.
- 2 v.š. grietinės ar minkšto tofu, sumaišyto su laimu/citrina įmaišyti. Kremiškumas dar labiau pagardina patiekalą.
- čili dribsnių, pagal skonį, kas nori aštriau (dėjau tik valgydama).
- juodųjų pipirų, šviežiai maltų – ypatingai gerai derėjo, pagal skonį
Paruošimas
- Puode ant vidutinės ir stiprios ugnies pakepiname svogūną, česnaką, įpilame 2 v. š. paruošto sultinio ir 1 v. š. aliejaus. Pakaitiname apie 5 min., kol svogūnas ir česnakas lengvai pagels. Jei svyla, pilkite dar sultinio.
- Įmaišome paprikos prieskonius, ciberžolę ir pomidorų pastą. Dar patroškiname ~1 min.
- Tuo metu įkaitiname orkaitę (naudojau funkciją – kepimas garuose 99 °C).
- Užverdame sultinį.
- Į troškinimo formą suberiame moliūgą ir pupeles. Ant jų užpilame užvirintą sultinį, įspaudžiame laimo sultis ir supilame keptuvės turinį.
- Pašovę į orkaitę, kepame garuose 30 minučių, pasibaigus programai aš ten dar palaikiau 10 min. Sekite moliūgo konsistenciją, jis turi išlikti nesutižęs.
- Tuo tarpu sukapojame kalendrą. Ištraukiame troškinį, pilame grietinę ar minkštą tofu, gausiai barstome kalendrą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 348kcal (17%)Angliavandeniai: 60gBaltymai: 18gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 4mgNatris: 744mgKalis: 1504mg (75%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 16393µg (2049%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 66µg (88%)Kalcis: 120mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 273µg (137%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 357mg (51%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Nuostabus troškinys. Labai patiko.