Šis troškinys – deivių maistas, pagaminkite ir paminėsite mano žodį – taip paprasta, ir taip skanu! Šiuo patiekalu tikrai nudžiuginsite ir pasotinsite visą šeimą!
Baltymų kupinas moliūgų troškinys recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 348 kcal

Ingredientai
  

  • 700 g pupelių, virtų raudonųjų, baltųjų ar pupų. Pigiausias ir geriausias variantas –išmirkyti ir išsivirti daugiau, dalį pasilikti užtepėlėms ar sušaldymui. Sausų pupelių kiekis skaičiuojamas taip: virtų kiekis dalinamas iš 2,5, tad jei tik tam kartui virsite, sausų pupelių reikės 270 g. Jei naudosite pagamintas, rinkitės virtas garuose. Raudonosios – ypač vertingos dėl turimų antioksidantų kiekio.
  • 700 g moliūgo, nulupto, išskobto ir supjaustyto 3 cm gabalėliais. Tiesą sakant, aš nesvėriau, naudojau visą sviestinį moliūgą
  • 700 ml sultinio, ekologiško ar naminio daržovių, ar kito sultinio, gaminant pasūdyti. Jei naudosite sultinį be druskos, atsiminkite druskos įberti papildomai.
  • 1 svogūno, didelio
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelių česnako, susmulkinto
  • ½ a.š. ciberžolės
  • ¼ a.š. aitriosios paprikos miltelių arba saldžiosios paprikos
  • ¼ laimo, iš jo spaudžiame sultis – nebūtinai, bet man labai patinka, kai dera saldumas ir rūgštumas.
  • ½ a.š. prieskonių, nebūtina, bet tiktų čiobreliai, kuminas ar kmynai, kario prieskoniai ir pan. Tą patį patiekalą galima gaminti su skirtingais prieskoniais ir kaskart jis kitaip suskambės. 

Pagardinimui:

  • 60 g kalendros, šviežios – būtinai! Kotelių neišmeskite, juos susmulkinkite ir puikiai tiks į salotas ar į troškinius, sriubas, omletus.
  • 2 v.š. grietinės ar minkšto tofu, sumaišyto su laimu/citrina įmaišyti. Kremiškumas dar labiau pagardina patiekalą.
  • čili dribsnių, pagal skonį, kas nori aštriau (dėjau tik valgydama).
  • juodųjų pipirų, šviežiai maltų – ypatingai gerai derėjo, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Puode ant vidutinės ir stiprios ugnies pakepiname svogūną, česnaką, įpilame 2 v. š. paruošto sultinio ir 1 v. š. aliejaus. Pakaitiname apie 5 min., kol svogūnas ir česnakas lengvai pagels. Jei svyla, pilkite dar sultinio.
  • Įmaišome paprikos prieskonius, ciberžolę ir pomidorų pastą. Dar patroškiname ~1 min.
  • Tuo metu įkaitiname orkaitę (naudojau funkciją – kepimas garuose 99 °C).
  • Užverdame sultinį.  
  • Į troškinimo formą suberiame moliūgą ir pupeles. Ant jų užpilame užvirintą sultinį, įspaudžiame laimo sultis ir supilame keptuvės turinį.
  • Pašovę į orkaitę, kepame garuose 30 minučių, pasibaigus programai aš ten dar palaikiau 10 min. Sekite moliūgo konsistenciją, jis turi išlikti nesutižęs. 
  • Tuo tarpu sukapojame kalendrą. Ištraukiame troškinį, pilame grietinę ar minkštą tofu, gausiai barstome kalendrą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 348kcal (17%)Angliavandeniai: 60gBaltymai: 18gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 4mgNatris: 744mgKalis: 1504mg (75%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 16393µg (2049%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 66µg (88%)Kalcis: 120mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 273µg (137%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 357mg (51%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Garai, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 4 votes
Patiko? Įvertinkite!