Šis troškinys – deivių maistas, pagaminkite ir paminėsite mano žodį – taip paprasta, ir taip skanu! Šiuo patiekalu tikrai nudžiuginsite ir pasotinsite visą šeimą!
Baltymų kupinas moliūgų troškinys
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 700 g pupelių, virtų raudonųjų, baltųjų ar pupų. Pigiausias ir geriausias variantas –išmirkyti ir išsivirti daugiau, dalį pasilikti užtepėlėms ar sušaldymui. Sausų pupelių kiekis skaičiuojamas taip: virtų kiekis dalinamas iš 2,5, tad jei tik tam kartui virsite, sausų pupelių reikės 270 g. Jei naudosite pagamintas, rinkitės virtas garuose. Raudonosios – ypač vertingos dėl turimų antioksidantų kiekio.
- 700 g moliūgo, nulupto, išskobto ir supjaustyto 3 cm gabalėliais. Tiesą sakant, aš nesvėriau, naudojau visą sviestinį moliūgą
- 700 ml sultinio, ekologiško ar naminio daržovių, ar kito sultinio, gaminant pasūdyti. Jei naudosite sultinį be druskos, atsiminkite druskos įberti papildomai.
- 1 svogūno, didelio
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelių česnako, susmulkinto
- ½ a.š. ciberžolės
- ¼ a.š. aitriosios paprikos miltelių arba saldžiosios paprikos
- ¼ laimo, iš jo spaudžiame sultis – nebūtinai, bet man labai patinka, kai dera saldumas ir rūgštumas.
- ½ a.š. prieskonių, nebūtina, bet tiktų čiobreliai, kuminas ar kmynai, kario prieskoniai ir pan. Tą patį patiekalą galima gaminti su skirtingais prieskoniais ir kaskart jis kitaip suskambės.
Pagardinimui:
- 60 g kalendros, šviežios – būtinai! Kotelių neišmeskite, juos susmulkinkite ir puikiai tiks į salotas ar į troškinius, sriubas, omletus.
- 2 v.š. grietinės ar minkšto tofu, sumaišyto su laimu/citrina įmaišyti. Kremiškumas dar labiau pagardina patiekalą.
- čili dribsnių, pagal skonį, kas nori aštriau (dėjau tik valgydama).
- juodųjų pipirų, šviežiai maltų – ypatingai gerai derėjo, pagal skonį
Paruošimas
- Puode ant vidutinės ir stiprios ugnies pakepiname svogūną, česnaką, įpilame 2 v. š. paruošto sultinio ir 1 v. š. aliejaus. Pakaitiname apie 5 min., kol svogūnas ir česnakas lengvai pagels. Jei svyla, pilkite dar sultinio.
- Įmaišome paprikos prieskonius, ciberžolę ir pomidorų pastą. Dar patroškiname ~1 min.
- Tuo metu įkaitiname orkaitę (naudojau funkciją – kepimas garuose 99 °C).
- Užverdame sultinį.
- Į troškinimo formą suberiame moliūgą ir pupeles. Ant jų užpilame užvirintą sultinį, įspaudžiame laimo sultis ir supilame keptuvės turinį.
- Pašovę į orkaitę, kepame garuose 30 minučių, pasibaigus programai aš ten dar palaikiau 10 min. Sekite moliūgo konsistenciją, jis turi išlikti nesutižęs.
- Tuo tarpu sukapojame kalendrą. Ištraukiame troškinį, pilame grietinę ar minkštą tofu, gausiai barstome kalendrą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 348kcal (17%)Angliavandeniai: 60gBaltymai: 18gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 4mgNatris: 744mgKalis: 1504mg (75%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 16393µg (2049%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 66µg (88%)Kalcis: 120mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 273µg (137%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 357mg (51%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Nepakartojamas patiekalas. Paprasta paruošti, daug skonių ir sotu. Jis patinka visai šeimai. Ačiū už idėjas.
Nuostabus troškinys. Labai patiko.