Nuo paprastos lietuviškos bulvės jis skiriasi karotino kiekiu – kurioje daugiau, matyti plika akimi – batatas yra ryškus. Didžioji dalis kitų šių bulvių medžiagų ir kalorijų bei angliavandenių kiekis – panašūs. Jei turite galimybių, kartais valgykite vienas, o kitais kartais – kitas bulves. Įvairovė mityboje gerai visada!
Batatas su varškės įdaru, keptas orkaitėje recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 350 kcal

Ingredientai
  

  • 1 batato, vidutinio dydžio
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro

Įdarui:

  • 30 g varškės
  • 25 g grietinės
  • 10 g kietojo sūrio
  • 10 g špinatų
  • 5 g krapų

Paruošimas
 

  • Batatą gerai nuplauname ir subadome mediniu smeigtuku. Aptepame ypač tyru alyvuogių aliejumi. Susukame į kepimo popierių ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 min., kol suminkštės.
  • Varškę sutriname su grietine, sūriu ir smulkintais žalumynais.
  • Batatui suminkštėjus, prapjauname ir dedame įdarą. Dar pakepame, kol įdaras prasilydo, o skoniai susijungia.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 350kcal (18%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 10gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 29mgNatris: 298mgKalis: 925mg (46%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 33661µg (4208%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 55µg (73%)Kalcis: 213mg (27%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 59µg (30%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 75mg (20%)Fosforas: 226mg (32%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė Mackevičienė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!