Avokadas išsiskiria folio rūgšties kiekiu, turi 20 proc. organizmui reikalingos paros normos. Be to, kad turi vitaminų C, B5, B6, E, avokadas padeda pasisavinti A, D, E ir K vitaminus.
Bolivinė balanda su avokado salsa
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g bolivinės balandos
- 30 g agurko
Avokadų salsai:
- 0,5 avokado
- 3 vyšninių pomidorų
- 20 g svogūno
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 2-3 baziliko lapelių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą suvandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Salsai skirtus produktus susmulkiname ir viską sumaišome.
- Paruoštas kruopas tiekiame su avokadų salsa bei šviežiu agurku.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 359kcal (18%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 10gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 11gNatris: 50mgKalis: 855mg (43%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 254µg (32%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 47mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 184µg (92%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 135mg (36%)Fosforas: 295mg (42%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta