Labai gardi ir greitai paruošiama košė, nuotraukos autorė ją dar gardino dilgėlių šakele.
Bolivinė balanda su feta sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Brinkinimas 12 val.
Iš viso 1 d 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 292 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g bolivinės balandos kruopų
  • 20 g fetos sūrio
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 292kcal (15%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 18mgNatris: 420mgKalis: 366mg (18%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 84µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Kalcis: 129mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 126µg (63%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 364mg (52%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Diabetic, Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!