Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Didelė porcija

Didelė porcija  intensyviai sportuojantiems

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Bolivinės balandos kruopos 65 100 120
Feta sūris 20 30 40
Druska 0,5 1 1,5

Bolivinės balandos košės su feta sūriu gaminimo būdas: 
1. Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname feta sūriu  ir išmaišome.
Skanaus!