Kas mėgstate bolivinę balandą, būtinai išbandykite šį receptą. Duona be miltų ir be mielių. labai skani, o ir pjaustosi puikiai.
Bolivinės balandos bemielė duona be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val. 10 min.
Gaminimas 1 hour
Iš viso 13 val. 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 7 porcijos
Porcijoje 256 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g bolivinių balandų
  • 125 ml vandens 
  • 50 g ispaninio šalavijo sėklų chia
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 0,5 vnt. citrinos sulčių
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Iš vakaro bolivines balandas nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame šaldytuve.
  • Ispaninio šalavijo sėklas užpilame vandeniu.
  • Gerai išmaišome ir taip pat paliekame nakčiai šaldytuve.
  • Ryte bolivines balandas nukošiame.
  • Sutriname smulkintuvu balandas, ispaninio šalavijo sėklas su 125 ml vandens.
  • Triname apie 2-3 minutes, kol gauname košelę.
  • Supilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, kepimo miltelius, druską.
  • Dar kartą minutę patriname.
  • Gautą masę supilame į kepimo formą.
  • Kepame apie 60 min. 160 laipsnių temperatūroje.
  • Pjaustome tik visiškai atvėsusią.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 256kcal (13%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 7gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 1gNatris: 70mgKalis: 271mg (14%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 10µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 270mg (39%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Jovita Dab
4 11 votes
Patiko? Įvertinkite!