Bolivinė balanda (vadinama kinva, angl.quinoa) yra puikus ne tik sudėtingų angliavandenių, bet ir baltymų (pilnas baltymas) šaltinis.
Bolivinės balandos (quinoa), kaliaropės ir pastarnoko troškinio su šviežiomis daržovėmis sudėtinės dalys:
Troškinio:
1/2 didesnės kaliaropės
1/2 didesnės pastarnoko šaknies
4-5 v.š. bolivinės balandos kruopų (quinoa)
2-3 v.š. kokosų pieno
1/3 v.š. citrinos sulčių
~1 a.š. kokosų aliejaus
Šiek tiek smulkiai tarkuoto imbiero gumbo
Himalajų druska
Salotų:
1 1/5 v.š. džiovintų jūros kopūstų lapelių (mirkyti kaip nurodyta ant pakelio)
1/3 juodojo ridiko*
Keli žiedynai žiedinio kopūsto
1/2 v.š. šaldytų rūgščių uogų (spanguolių, šaltalankių), tiktų ir kiti stipresnio ar rūgštesnio skonio produktai
Keletas lašų linų sėmenų aliejaus
Mėgiami prieskoniai
Bolivinės balandos (quinoa), kaliaropės ir pastarnoko troškinio su šviežiomis daržovėmis gaminimo žingsniai:
1. Į puodą supilame bolivinės balandos kruopas, užpilame vandeniu bei padruskiname.
2. Daržoves supjaustome vienodais 1-1,5 cm dydžio kubeliais (kaliaropes šiek tiek mažesniais gabalėliais).
3. Daržoves sudedame į garinimui skirtą sietelį ir uždedame ant verdamų kruopų.
4. Užvirus sumažiname karštį ir paliekame virti ~15min (tikriname ar vanduo neišgaravo, išgaravus – įpilame karšto vandens).
5. Į vėsią keptuvę įdedame kokoso aliejaus bei tarkuoto imbiero ir maišydami pakaitiname.
6. Supilame kokoso pieną ir maišome, kol pradės tirštėti.
7. Į keptuvę sudedame bolivinės balandos kruopas, supilame citrinų sultis, išmaišome.
8. Sudedame daržoves ir druską (pagal skonį).
9. Viską išmaišome ir uždengus minutę patroškiname.
Toliau ruošiame salotas.
10. Išmirkusius jūros kopūstus perplauname šaltu vandeniu.
11. Burokine tarka susmulkiname juodąjį ridiką.
12. Smulkiai supjaustome žiedinį kopūstą.
13. Įpylus aliejaus sumaišome daržoves, įdedame mėgiamų prieskonių, himalajų druskos. Papuošiame uogomis (rūgštūs priedai čia tinka).
* Yra teigiančių, jog juodasis ridikas – stiprus stimuliatorius, galima naudoti vietoj kavos, tad vakare ridiko nepatariama vartoti.
Recepto šaltinis www.jogosmityba.lt
Nuotraukos autorė programos dalyvė Rita K.
Skanaus
Bolivinės balandos, kaliaropės ir pastarnoko troškinys su šviežiomis daržovėmis
Pasidalinkite!
Subscribe
Prisijungti
0 komentarai
naujausi