Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Didelė porcija

Didelė porcija intensyviai sportuojantiems

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Bolivinė balanda 65 100 120
Pesto padažas 10 15 20
Druska 0,5 1 1,5
Kcal 278 426 519

Bolivinės balandos košės gaminimo būdas: 
1. Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname pesto padažu ir išmaišome.
Skanaus!