Ar jau išbandėte šias bolivinių balandų salotas su grybais? Pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Bolivinės balandos salotos su grybais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 15 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 day 15 min.
Kategorija Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 291 kcal

Ingredientai
  

  • 110 g rudųjų pievagrybių šviežių arba pakepintų
  • 40 g bolivinių balandų kruopų
  • 12 g saulėgrąžų sėklų
  • 12 g moliūgo sėklų
  • 9 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 1 saujelė kalendros
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • svogūnų laiškų pagal skonį
  • petražolių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Išvirusias bolivines balandas pagardiname sėklomis, prieskoniais, aliejumi ir smulkintais pievagrybiais (juos galime pakepinti trumpai ant nedidelio kiekio lydyto sviesto keptuvėje, bet nebūtina). Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 291kcal (15%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 12gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 52mgKalis: 821mg (41%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 354µg (44%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 6mg (50%)Vitaminas K: 36µg (48%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 106µg (53%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 138mg (37%)Fosforas: 407mg (58%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė
4.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!