Nors bolivinė balanda (dar vadinama kynva) turi daug angliavandenių, jos žemas glikeminis indeksas ir glikeminė įkrova. Tokie angliavandeniai lėčiau pasisavina, išvengiame gliukozės šuolių kraujyje ir tokiu būdu išskiria mažiau insulino. Tokiu būdu ilgai gauname energijos ir išvengiame uždegiminių procesų. Be to, ji tinka tiems, kas netoleruoja glitimo ir negali valgyti javų giminės produktų dėl alergijos, celiakijos ar kitų priežasčių.
Bolivinės balandos, sūrio ir brokolių blynai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g brokolio
- 1 kiaušinio
- 40 g bolivinės balandos
- 15 g grikių miltų
- 15 g parmezano sūrio
- 1 a.š. lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
Salotoms
- 100 g salotų mišinio
- 60 g agurko
- 1 a.š. Pesto padažo
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname. Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštas kruopas sumaišome su smulkintu brokoliu, kiaušiniu, sūriu, grikių miltais ir prieskoniais.
- Rankomis formuojame blynelius. Kepame įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto, kol gražiai apskrus.
- Salotoms agurką susmulkiname kubeliais. Sumaišome su salotų mišiniu ir gardiname Pesto padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 433kcal (22%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 23gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 187mgNatris: 446mgKalis: 893mg (45%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 2139µg (267%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 96mg (120%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 87µg (116%)Kalcis: 294mg (37%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 199µg (100%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 163mg (43%)Fosforas: 529mg (76%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta