Bulvės – puikus organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino šaltinis. Šimte gramų bulvių yra 20 mg vitamino C, t.y. beveik trečdalis dienos normos.
Bulvių, žirnelių ir agurkų salotos su tahini padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 254 kcal

Ingredientai
  

  • 2 bulvių nedidelių
  • 1 agurko
  • 50 g žirnelių, šaldytų
  • rozmarino pagal skonį
  • baziliko pagal skonį
  • raudonėlio pagal skonį
  • rūkytos paprikos pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Padažui;

  • 1 v.š. tahini pastos
  • 1 skiltelės česnako
  • 0,5 a.š. medaus
  • šlakelio citrinos sulčių
  • šlakelio sojos padažo
  • pipirų pagal skonį
  • ciberžolės pagal skonį

Paruošimas
 

  • Bulves nuplauname, supjaustome su lupena.
  • Pagardiname prieskoniais.
  • Kepame 180 C orkaitėje, kol lengvai apskrunda.
  • Žirnelius nuplikome verdančiu vandeniu.
  • Bulves sumaišome su žirneliais ir smulkintu agurku.
  • Užpilame padažo.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 254kcal (13%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 207mgKalis: 1166mg (58%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 563µg (70%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 57mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 75µg (38%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 81mg (22%)Fosforas: 238mg (34%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Low Salt
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Raminta Tenenis
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!