Riebalų šio sūrio 100 g porcijoje – 24 g, tad jį reikia valgyti kuo lėčiau, pasimėgaujant mažais kąsneliais.
Burata su karštomis keptomis daržovėmis ir salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 443 kcal

Ingredientai
  

  • 125 g burata sūrio
  • 50 g baklažano
  • 50 g cukinijos
  • 1 pomidoro
  • saujos ledo salotų
  • 0,5 mėlynojo svogūno
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • picos prieskonių ar kitų mėgstamų, pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Baklažaną, cukiniją, pomidorą supjaustome ir pagardiname druska ir pipirais.
  • Sudedame į 180 C orkaitę ir kepame apie 15 min.
  • Į lėkštę sudedame plėšytas salotas, smulkintą svogūną
  • Daržoves apšlakstome aliejumi ir pagardiname prieskoniais.
  • Salotas tiekiame su karštomis dažovėmis ir burata sūriu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 443kcal (22%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 24gRiebalai: 40gSočiosios riebalų rūgštys: 19gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 89mgNatris: 60mgKalis: 692mg (35%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 2531µg (316%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 722mg (90%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 82mg (12%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!