
Tobula, tobula duona. Galima valgyti su sviestu ir traiškytu česnaku, pomidoras taip pat labai tinka į draugiją. Duoną galima supjaustyti plonomis riekėmis, ji netrupa.
Burokėlių duona
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 ml kefyro
- 250 g burokėlių
- 250 g avižų dribsnių pilno grūdo
- 50 g avižų miltų pilno grūdo
- 3 v. š. saulėgražų sėklų
- 2 v. š. gysločio luobelės
- 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklų čija
- 2 v. š. juodojo sezamo sėklų
- 2 v. š. žemės riešutų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. druskos
Paruošimas
- Riešutai ir saulėgražos mirkytos ir gerai nuplaunamos.
- Prieš pamerkiant, įdėti sodos šaukštelį į vandenį, praplauti riešutus ir saulėgrąžas.
- Po to plaunama švariu vandeniu ir palikti mirkti.
- Kepimo miltelius nusigesiname kefyre, išmaišome.
- Smulkiai tarkuotus burokėlius, sausus ir mirkytus produktus, kefyrą su kepimo milteliais, sumaišome dubenyje.
- Įkaitiname orkaitę iki 170° C.
- Į kepimo popieriumi išklotą formą, sukrečiame masę, kepame valandą su pūtimo funkcija.
- Patikrinti pagaliuku, jeigu pagaliukas sausas, duona yra iškepusi.
- Iškepusios duonos paviršių aptepti šaltu vandeniu tuomet pluta žvilgės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 205kcal (10%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 325mgKalis: 257mg (13%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 124µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 16µg (320%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 52µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 206mg (29%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė
Sveiki. Kuom būtų galima keisti avižas? Jei alergiškas visiems grūdams?
Visas mitų pasirinkimas ir kam jie naudojami čia https://www.sulieknek.lt/miltai-be-glitimo-naudojimo-gidas-ir-receptai/
Ojojoj kaip skanu su sviestuku ir žolelėm! Neįtikėtinai ir skanu, ir paprasta pagaminti :) Tiesa dėjau migdolų riešutų, moliūgų sėklų ir pilno grūdo kvietinių miltų vietoj avižinių.
Kažin kas tiktų vietoje burokėlių, kai norėsis kitokio skonio… morkos? Saldi bulvė..?
Esu laaabai dėkinga už receptą <3
Nebandėme, bet jūs drąsiai galite bandyti ir mums papasakoti kaip sekėsi. Lauksime :)
Sveiki, kuo patartumet pakeisti kefyra, kad butu veganiskas variantas – ar tiktu bet koks augalinis pienas? Si duona be gliuteno? Aciu
Apgailestauju, negaliu atsakyti, gal skaitytojai kitokią versiją bus bandę. Kefyras- ne pienas, jo visai kitas tirštumas ir struktūra.
Ši duona be gliuteno, bet gali būti pėdsakų avižose ir kepimo milteliuose. Jei sergate celiakija rinkitės atidžiau, jei dėl kitų priežasčių vengiate glitimo – ta ši duona be jo.
Laba diena, turiu klausimus:
1. pilno grūdo avižų dribsniai – malti ar paprasti ir ar sausi ar mirkyti?
2. Kiek laiko mirkyti riešutus?
Ačiū
Sudomino,reiketu isbandyti, tik neaisku kokie burokeliai. Tikriausiai zali ne virti?
švieži, NE virti