Burokėlių duona

Tobula, tobula duona. Rašo Audronė Mackevičienė, kuri pasidalino receptu ir atsiuntė nuotrauką Valgėm su vyru, net jam ji labai patiko. Vakar kai kepiau juokėsi, šiandien nunešiau gabalėlį paskanaut, sako ko tiek mažai, gal jau gaila... Kepiau duonelę iš vakaro. Išnešiau šaltai pastovėti iki ryto susukusi į kepimo popierių ir apklojusi virtuviniu rankšluostėliu. Valgėm su sviestu ir traiškytu česnaku, man dar ir pomidoras labai tiko į draugiją. Duoną galima supjaustyti plonom riekėm, ji netrupa. Kepsiu, kepsiu ir dar kartą kepsiu.
00 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Iš viso 1 val. 50 min.

Ingredientai
  

  • 250 g burokėliai
  • 250 g pilno grūdo avižų dribsniai
  • 50 g pilno grūdo avižų miltai
  • 2 tbsp gysločio luobelės
  • 2 tbsp ispaninio šalavijo sėklos
  • 2 tbsp juodojo sezamo sėklos
  • 2 tbsp žemės riešutai
  • 3 tbsp saulėgražų sėklos
  • 400 ml kefyras
  • 1 tsp kepimo milteliai
  • 1 tsp druska

Paruošimas
 

  • Riešutai ir saulėgražos mirkytos ir gerai nuplautos. Prieš pamerkiant, įdėti sodos šaukštelį į vandenį, praplauti riešutus ir saulėgrąžas. Po to plaunama švariu vandeniu ir palikti mirkti.
  • Kepimo miltelius nusigesiname kefyre, išmaišome.
  • Smulkiai tarkuotus burokėlius, sausus ir mirkytus produktus, kefyrą su kepimo milteliais, sumaišome dubenyje.
  • Įkaitiname orkaitę iki 170° C.
  • Į kepimo popieriumi išklotą formą, sukrečiame masę, kepame valandą su pūtimo funkcija. Patikrinti pagaliuku, jeigu pagaliukas sausas, duona yra iškepusi.
  • Iškepusios duonos paviršių aptepti šaltu vandeniu tuomet pluta žvilgės.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!