Juodųjų pupelių valgymas gali padėti pagerinti akių sveikatą ir apsaugoti nuo su amžiumi susijusių ligų, pavyzdžiui, kataraktos. Pupelėse yra nemažai vitamino C ir kitų antioksidantų.
Burokėlių ir juodųjų pupelių kotletai su riešutų sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g juodųjų pupelių
- 150 g burokėlių, termiškai neapdorotų smulkiai tarkuotų
- 150 g morkų, termiškai neapdorotų smulkiai tarkuotų
- 140 g riešutų sviesto su riešutų gabaliukais
- 3 skiltelių česnako
- 2 v.š. Ispaninio šalavijo (chia) sėklų
- 2 v.š. svogūnų laiškų
- 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 a.š. kumino
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- kokosų aliejaus, ar kitų kepimui tinkamų riebalų
- sezamo sėklų, nebūtina
Paruošimas
- Pupeles sutriname su šakute ne iki vientisos masės, bet kad liktų gan nemaži gabaliukai.
- Į pupeles sudedame visus likusius produktus ir gerai išmaišome.
- Paliekame apie 30 minučių pasistovėti. Tada formuojame norimo dydžio kepsniukus ir kepame keptuvėje apie 5 minutes, kol gražiai apskrunda.
- Pagardiname sezamo sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 434kcal (22%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 19gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 10gTransriebalai: 1gNatris: 75mgKalis: 858mg (43%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 6531µg (816%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 122mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 234µg (117%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 169mg (45%)Fosforas: 352mg (50%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė