Silkėje yra nuo 15 iki 19 proc. baltymų, daug aminorūgščių. Silkėje esančios medžiagos padeda išsaugoti gerą regėjimą, kraujo apytaką smegenyse, sustiprina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, omega-3 rūgštys padeda aktyvinti imuninę sistemą.
Citrinų sultyse marinuota silkė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 1 d
Iš viso 1 d 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 215 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g silkės, 2 vnt. su galva
  • 215 g svogūnų
  • 90 g citrinos
  • 200 ml vandens, virinto
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 15 g juodųjų pipirų žirneliais
  • 3 lauro lapų

Paruošimas
 

  • Silkę išvalome, supjaustome ir sudedame į gilesnį indą.
  • Svogūnus supjaustome žiedais ir sluoksniuojame su silke.
  • Įdedame pipirų, lauro lapų, aliejaus, citrinos sulčių, užpilame stikline virinto, atvėsinto vandens, kad apsemtų.
  • Uždarome indą ir dedame į šaldytuvą, po paros valgome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 215kcal (11%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 19gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 95mgKalis: 458mg (23%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 151µg (19%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 14µg (560%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 91mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 257mg (37%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Liudmila Svetikienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!