Ne veltui cukinijos vadinamos vienomis sveikiausių daržovių. Jose gausu naudingų medžiagų: skaidulų, vitaminų C, B1,B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo.
Cukinijų apkepas su varške ir kietuoju sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 400 g cukinijos
- 200 g varškės
- 2 kiaušinių
- 40 g kietojo sūrio
- 2 v.š. avižų sėlenų
- 30 g svogūno
- 2 skiltelių česnako
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Sutarkuojame cukiniją, nuspaudžiame susidariusį skystį.
- Varškę sutriname su kiaušiniu, druska.
- Sumaišome cukiniją ir varškę su likusiais ingredientais.
- Apkepą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 316kcal (16%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 27gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 198mgNatris: 535mgKalis: 821mg (41%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 932µg (117%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 38mg (48%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 306mg (38%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 95µg (48%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 528mg (75%)Selenas: 34µg (62%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė