Ne veltui cukinijos vadinamos vienomis sveikiausių daržovių. Jose gausu naudingų medžiagų: skaidulų, vitaminų C, B1,B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo.
Cukinijų apkepas su varške ir kietuoju sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g cukinijos
- 200 g varškės
- 2 kiaušinių
- 40 g kietojo sūrio
- 2 v.š. avižų sėlenų
- 30 g svogūno
- 2 skiltelių česnako
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Sutarkuojame cukiniją, nuspaudžiame susidariusį skystį.
- Varškę sutriname su kiaušiniu, druska.
- Sumaišome cukiniją ir varškę su likusiais ingredientais.
- Apkepą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 316kcal (16%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 27gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 198mgNatris: 535mgKalis: 821mg (41%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 932µg (117%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 38mg (48%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 306mg (38%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 95µg (48%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 528mg (75%)Selenas: 34µg (62%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
Sakyčiau bulvių apkepo giminaitis. Man patiko. Valgiau su graikiško jogurto ir česnakų padažiuku, tiktų ir lašišos gabalėlis bent papuošimui. 😍
Patiko