Šie blynai puikus pasirinkimas sotiems pietums, o šalia jų labai tinka šviežios daržovės. Blynus galite kepti ir vaflinėje ar čirvinių blynų keptuvėje, tik tuomet aliejaus reikėtų įdėti tiesiai į tešlą.
Cukinijų blynai su tofu sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 421 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g cukinijos
  • 70 g tofu sūrio, kietojo
  • 1 kiaušinio
  • 1 v.š. speltos miltų, pilno grūdo
  • 1 a.š. čija sėklų
  • 1 a.š. sezamų sėklų
  • 1 a.š. kokosų aliejaus
  • Persilado, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Cukiniją ir tofu sūrį sutarkuojame burokine tarka.
  • Tarkuotą cukiniją ir tofu sumaišome su likusiais ingredientais ir paliekame bent 10 min. pastovėti.
  • Į keptuvę su į kaitintu kokosų aliejumi dedame po šaukštą tešlos ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 421kcal (21%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 19gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 164mgNatris: 108mgKalis: 940mg (47%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 770µg (96%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 530mg (66%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 85µg (43%)Geležis: 13mg (93%)Manganas: 8mg (400%)Magnis: 130mg (35%)Fosforas: 269mg (38%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
2.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!