
Alternatyva picai, kuomet spintelės lūžta nuo cukinijų derliaus. Išbandykite sveikesnį picos variantą.
Cukinijų pica
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g cukinijų nedidelių
- 90 g kiaušinių (2 vnt)
- 70 g pievagrybių
- 60 g paprikos
- 60 g pomidorų
- 40 g kietojo sūrio
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 2 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
- prieskonių mėgstamų, pagal skonį
- žalumynų pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitiname orkaitę iki 200°C.
- Sutarkuojame cukinijas, įberiame druskos, palaukiame, kol druska ištraukia vandenį iš cukinijų, ir nusunkiame skystį.
- Į cukinijas įmušame kiaušinius, įspaudžiame česnako skilteles, suberiame prieskonius, viską sumaišome ir dedame kepti 15 minučių.
- Ištraukę kepinį iš orkaitės, patepame pomidorų pasta, ant viršaus dedame papriką, pievagrybius, pomidorus, kietajį sūrį, čili pipirus.
- Orkaitėje dar pakepame 5-7 minutes.
- Valgome su šviežiomis daržovėmis, autorė rekomenduoja su šviežiai raugintais agurkais ir petražolėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 368kcal (18%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 30gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 8gTransriebalai: 1gCholesterolis: 366mgNatris: 696mgKalis: 1761mg (88%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 3086µg (386%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 189mg (236%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 333mg (42%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 131µg (66%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 601mg (86%)Selenas: 44µg (80%)Cinkas: 5mg (50%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Ina