Sudėtinės dalys:
4 v.š. avinžirnių miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
1-2 vidutinio dydžio morkos
10 cm poras arba svogūnų laiškai
1/3 mažos cukinijos
0,5 vidutinio dydžio saldžios bulvės (batatos), jei neturite – pakeiskite paprasta bulve.
Lydytas sviestas
Krapai
Vanduo
Druska
Pipirai
Ciberžolė
Karis
Kuminas
Kardamonas
Raudonėlis
Čili milteliai – nebūtina
Gaminimo žingsniai:
1. Iš avinžirnių miltų, kepimo miltelių ir vandens užmaisyti blynų tešlą, gautą masę pagardiname druska. Ji turi
būti tirštos grietinės konsistencijos, nes, sudėjus daržoves, tešla suskystės.
2. Į vieną dubenį sutarkuojame morkas, cukiniją, batatą, smulkiai supjaustome porą, krapus, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir viską gerai ismaišome.
3. Viename dubenyje sumaišome daržoves su tešla.
4. Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus, kol šie gražiai apskrunda.
5. Valgome su šviežiomis daržovėmis su padažu ( smaišome naturalų jogurtą, citrinos sultis, 0,5 a.š. cukraus ir smulkintas mėtas) arba užsigerdami raugintomis pasukomis.
Skanaus linki recepto autorė – Lijana