Skanaus linki recepto autorė – Lijana. Patiekalą taip pat gamino ir nuotrauką atsiuntė Regina Makauskienė‎. Jos komentaras: „Gaminau tiksliai pagal receptą. Avinžirnius susimaliau pati. Labai skanu, net nesitikėjau. Kartosiu!“
Daržovių blyneliai su avinžirnių miltais recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
51 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 35 min.

Ingredientai
  

  • 4 tbsp avinžirnių miltai
  • 0,5 tsp kepimo milteliai
  • 60 g kiaušinis (1 vnt)
  • 1-2 vidutinio dydžio morkos
  • 30 g poras arba svogūnų laiškai
  • 1/3 mažos cukinijos
  • 0,5 vidutinio dydžio saldžios bulvės (batatos), jei neturite – pakeiskite paprasta bulve
  • 5 g lydytas sviestas
  • 5 g krapai
  • vanduo
  • druska
  • pipirai
  • ciberžolė
  • karis
  • kuminas
  • kardamonas
  • raudonėlis
  • čili milteliai – nebūtina

Paruošimas
 

  • Iš avinžirnių miltų, kepimo miltelių ir vandens užmaisyti blynų tešlą, gautą masę pagardiname druska. Ji turi būti tirštos grietinės konsistencijos, nes, sudėjus daržoves, tešla suskystės.
  • Į vieną dubenį sutarkuojame morkas, cukiniją, batatą, smulkiai supjaustome porą, krapus, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir viską gerai ismaišome.
  • Viename dubenyje sumaišome daržoves su tešla.
  • Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus, kol šie gražiai apskrunda.
  • Valgome su šviežiomis daržovėmis su padažu (smaišome naturalų jogurtą, citrinos sultis, 0,5 a.š. cukraus ir smulkintas mėtas) arba užsigerdami raugintomis pasukomis. Skanaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Blynai, Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!