Labai paprasta, tačiau gardi daržovių sriuba, verdama su daigintais rausvaisiais lęšiais. Kaip daiginti ankštinius, galite pasiskaityti čia. Vietoje rausvųjų daigintų lęšių galite rinktis daigintus žaliuosius arba ruduosius lęšius, daigintas spindulines (mung) pupuoles.
Daržovių sriuba su daigintais rausvaisiais lęšiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 252 kcal

Ingredientai
  

  • 1 l vandens
  • 50 g bulvių
  • 50 g cukinijos
  • 50 g morkų
  • 30 g lęšių
  • 20 g žaliųjų žirnelių, šaldytų
  • 10 g salierų, lapkočių
  • 1,5 a.š. alyvuogių aliejaus
  • asafetidos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • lauro lapų, pagal skonį
  • maltos ožragės, pagal skonį
  • ciberžolės, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sukapojame petražoles, krapus ir salierus.
  • Bulves ir morką supjaustome kubeliais.
  • Cukiniją supjaustome pusmėnuliais.
  • Lęšius perplauname, nuvarviname ir sudedame į puodą. Užpilame nurodytu kiekiu vandens ir užkaičiame.
  • Kai lęšiai užverda, nugraibome putas ir verdame 15 minučių.
  • Tuo metu keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame asafetidą, įmetame laurų lapus, pipirus.
  • Po kelių sekundžių sudedame morkų ir salierų kubelius.  Kepame daržoves maišydami, kol lengvai apskrunda.
  • Pabaigoje į kepamas daržoves sudedame ciberžolę, maltą ožragę, gerai išmaišome ir po poros minučių nukaičiame.
  • Į puodą su apvirusiais lęšiais sudedame bulves, apkeptas daržoves ir cukinijas, pasūdome.
  • Verdame sriubą dar apie 10 minučių arba kol daržovės visiškai suminkštėja.
  • Pabaigoje sudedame žirnelius.
  • Sriubą nukaičiame ir leidžiame jai pastovėti apie 10 minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 252kcal (13%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 11gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 142mgKalis: 878mg (44%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 8729µg (1091%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 192µg (96%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 84mg (22%)Fosforas: 228mg (33%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!