Labai paprasta, tačiau gardi daržovių sriuba, verdama su daigintais rausvaisiais lęšiais. Kaip daiginti ankštinius, galite pasiskaityti čia. Vietoje rausvųjų daigintų lęšių galite rinktis daigintus žaliuosius arba ruduosius lęšius, daigintas spindulines (mungo) pupuoles.
Porcijų kiekis: 1 (Kcal 298)
Daržovių sriuba – sudėtinės dalys:
30 g rausvųjų lęšių (žr. „Ankštinių daiginimas”)
50 g bulvių
50 g žalios cukinijos
50 gmorkos
20g žaliųjų žirnelių šaldytų
10 g salierų lapkočių
5 g petražolių 5 g krapų
8 g alyvuogių aliejaus Extra
apie 1 l vandens
Prieskoniai:
1 g asafetidos (kvapiosios ferulos)
1 g maltų juodųjų pipirų
1 g laurų lapų
1 g maltos ožragės
1 g ciberžolės
1 g druskos
Daržovių sriuba  – gaminimo žingsniai:
Pirmiausia pasiruošiame daržoves.
1. Sukapojame petražoles, krapus ir salierus (lapus).
2. Smulkiai supjaustome salierų stiebus.
3.  Bulves ir morką supjaustome kubeliais.
4. Cukiniją supjaustome pusmėnuliais.
5. Lęšius perplauname, nuvarviname ir sudedame į puodą. Užpilame nurodytu kiekiu vandens ir užkaičiame.
6. Kai lęšiai užverda, nugraibome putas ir verdame 15 minučių.
7. Tuo metu keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame asafetidą, įmetame laurų lapus, kvepiančiuosius pipirus.
8. Po kelių sekundžių sudedame morkų ir salierų kubelius.  Kepame daržoves maišydami, kol lengvai apskrunda.
9. Pabaigoje į kepamas daržoves sudedame ciberžolę, maltą ožragę, gerai išmaišome ir po poros minučių nukaičiame.
10. Į puodą su apvirusiais lęšiais sudedame bulves, apkeptas daržoves ir cukinijas.
11. Pasūdome ir pagardiname maltais juodaisiais pipirais.
12. Virdame sriubą dar apie 10 minučių arba kol daržovės visiškai suminkštėja.
13. Pabaigoje sudedame sukapotus žalumynus.
14. Sriubą nukaičiame ir leidžiame jai pastovėti apie 10 minučių.
15. Tuomet išgriebiame laurų lapus.
16. Patiekiame dar karštą su šlakeliu grietinės.
Nuotraukos ir receptas iš www.jogosmityba.lt