Kcal 217
Puikus sveikas desertas. Pyragas tikrai sveikas, tik, kaip ir visais desertais, nereikia piktnaudžiauti:) Šis sveikas desertas papildys Jūsų organizmą skaidulomis, vitaminais, mineralais ir Omega riebiosiomis rūgštimis.
Datulių ir graikinių riešutų pyragas – sudėtinės dalys (8 porcijos):
Pagrindui:
2½ puodeliai graikinių riešutų
1½ puodelio datulių
druska pagal skonį
Užpildui:
3 obuoliai skiltelėmis
1 citrinos sultys su 2 puodeliais vandens
¼ a. š. cinamono
½ a. š. kvapiųjų pipirų (pimentų)
1/8 arb. š. gvazdikėlių (sutrintų)
2 arb. š. medaus
½ puodelio obuolių sulčių
¼ puodelio razinų
Datulių ir graikinių riešutų pyrago gaminimo žingsniai:
Graikinius riešutus ir datules sudėkite į maisto smulkintuvą. Malkite, kol konsistencija bus smulkūs gabalėliai, bet ne vienalytė masė (apie 40 sek.) – patikrinkite pirštais, jeigu suspaudus tarp pirštų sulimpa, vadinasi sumalėte pakankamai. Lygiai paskleiskite ir suspauskite 23 cm skersmens torto formoje. Įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Obuolius supjaustykite griežinėliais. Supjaustytus iškart merkite į vandenį, sumaišytą su citrinos sultimis. Sudėkite visus ingredientus į troškintuvą ir patroškinkite apie 10 min. dažnai maišydami. Obuolius išimkite iš skysčio ir pilnai atvėsinkite. Atvėsusius paskleiskite ant pagrindo. Pusę likusio skysčio atvėsinkite ir apšlakstykite obuolius.
Pyragą galite patiekti iš karto arba laikyti šaldytuve uždengtą.
Paruošimo laikas 30 min., laikyti šaldytuve 1 val.
Šaltinis http://whfoods.org
www.sveikiproduktai.lt