nuotr. epicurus.com
Daržovių šaltiena- užpylėlė sudėtinės dalys:
Agaras (augalinės kilmės želatinas)
Petražolės
Muskato riešutas
Kalendra (jei mėgstate)
Morka
Žirneliai (arba kukurūzai)
Paprika
Žalumynai
Česnakas
Pipirai
Krapai
Druska
Daržovių užpylėlės gaminimo žingsniai:
1. Supjausčius morką, salierą verdame juos 10 min.
2. Sultinį pagardiname prieskoniais, česnaku, petražolių kotais, krapais.
3. ¼ stiklinės agaro užpilame 2 stiklinėmis vandens ar sultinio .
4. Paimame indą, formelę ar stiklinę į ką ruošime užpylėlę.
5. Į formelės dugną dedame produktus, kuriuos vėliau apvertus norėtume matyti viršuje.
6. Pasirinktus produktus užpilame agaro sultiniu ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų.
7. Tokiu būdu, stingdant kiekvieną sluoksnį, galime formuoti įvairiausius „meno kūrinius“.
8. Prieš patiekiant, indą apverčiame į lėkštę ir „meno kūrinį“ papuošiame žalumynais.
Tokios užpylėlės gali būti su vaisiais, grybais, daržovėmis, žuvimi, kiaušiniais ar liesa mėsa.
Skanaus linki recepto autorė – programos dalyvė Deimantė L.