Sveikas desertas -speltos keksiukai. Jums reikės:
150 g sviesto
40 g agavų sirupo arba nerafinuoto cukraus
100 ml avižų pieno
2 kiaušiniai
50 g razinų
300 ml pilno grūdo speltos miltų
1 a.š. maltų meduolių prieskonių (arba atskirai – malti gvazdikėliai, imbieras, žvaigždinis anyžius, kardamonas, pipirai bei cinamonas)
2 a.š. (be kaupo) kepimo miltelių
Speltos keksiukų gaminimo žingsniai:
1. Sviestą ištirpiname puode ir nukeliame nuo viryklės.
2. Į puodą įdedame agavų sirupą arba cukrų, supilame avižų pieną ir gerai išmaišome.
3. Dubenyje atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių, trynius suverčiame į bendrą masę, o baltymus maišytuvu išplakame iki putų.
4. Puode trynių, pieno bei sviesto masę sumaišome su kiaušinio baltymais, supilame miltus, prieskonius, kepimo miltelius, gerai išmaišome 5. maišytuvu, kol tešlos konsistencija taps panaši į grietinės.
5. Jei tešla per skysta, įpilame daugiau miltų.
6. Keksiukų formeles pripildome gauta mase iki pusės, į kiekvieną formelę įmetame po 3-4 razinas.
7. Kepame +175 C apie 25 minutes, kol keksiukai paruduos.
Skanaus!