Natalija Masevičienė pasidalino idėja ir nuotraukomis. Ačiū. Ji taip paruoštą žuvį valgė su salotomis: baltas ridikas, morka, agurkas. Susmulkinta norimo dydžio gabalėliais. Užpilas: 1 a.š Dižono garstyčių, 1 a.š. citrinos sulčių, 1 a.š. vandens, pipirai.
Dorada kepta orkaitėje su daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 200 g dorada

Daržovės kepimui:

  • 50 g pomidorai
  • 40 g šparaginės pupelės
  • 40 g raudona paprika
  • 40 g cukinija
  • 30 g saliero gumbas
  • 30 g baklažanas
  • 30 g moliūgas
  • 20 g svogūnai
  • 3 stick česnakų skiltelės
  • 1 tsp druska
  • 1-2 pinch pipirai

Paruošimas
 

  • Žuvies file nuplauname, nusausiname virtuviniu rankšluosčiu. Jeigu žuvis neišdarinėta, tuomet pirma ją išvalykite tuomet nuplaukite.
  • Dorada ištriname druska, pipirais, kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Žuvį apdedame pomidoro riekutėmis ir šparaginėmis pupelėmis.
  • Likusias daržoves (raudoną papriką, cukiniją, saliero gumbą, baklažaną, moliūgą, svogūnus, česnakus) smulkiname norimo dydžio gabaliukais, apibarstome druska ir pipirais, apšlakstome kepimui skirtais riebalais.
  • Daržoves dedame šalia dorados ir kepame kol šiek tiek suminkštės, bet turi likti traškios. Iškepus, viską dedame į lėkštę ir skanaujame. Skanaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!