Moliūgas yra vitaminų A, C, E, B grupės, antioksidacinių flavanoidų bei mineralinių medžiagų (ypač kalio) šaltinis.
Drėgnas pyragas su moliūgais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 400 g moliūgo
- 250 g speltos miltų pilno grūdo
- 3 kiaušinių
- 150 g sviesto
- 100 g graikinių riešutų
- 60 g rudojo cukraus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 2 a.š. cinamono
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Paruošimas
- Moliūgą sutarkuojame smulkesne negu burokinė tarka.
- Minkšta sviestą išsukame su cukrumi, tada imušame po vieną kiaušinį.
- Sudedame tarkuotą moliūgą.
- Suberiame visus sausus produktus.
- Dedame smulkintus riešutus, įpilame citrinos sulčių.
- Masę dedame į išklotą kepimo popieriumi formą.
- Kepame 180 C orkaitėje apie 50-60 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 173kcal (9%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 43mgNatris: 107mgKalis: 112mg (6%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 2029µg (254%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 53mg (8%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė