Moliūgas yra vitaminų A, C, E, B grupės, antioksidacinių flavanoidų bei mineralinių medžiagų (ypač kalio) šaltinis.
Drėgnas pyragas su moliūgais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
55 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 19 porcijos
Porcijoje 173 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g moliūgo
  • 250 g speltos miltų pilno grūdo
  • 3 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • 100 g graikinių riešutų
  • 60 g rudojo cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Paruošimas
 

  • Moliūgą sutarkuojame smulkesne negu burokinė tarka.
  • Minkšta sviestą išsukame su cukrumi, tada imušame po vieną kiaušinį.
  • Sudedame tarkuotą moliūgą.
  • Suberiame visus sausus produktus.
  • Dedame smulkintus riešutus, įpilame citrinos sulčių.
  • Masę dedame į išklotą kepimo popieriumi formą.
  • Kepame 180 C orkaitėje apie 50-60 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 173kcal (9%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 43mgNatris: 107mgKalis: 112mg (6%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 2029µg (254%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 53mg (8%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.3mg (3%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė
3.6 9 votes
Patiko? Įvertinkite!