Žmonėms, sergantiems ateroskleroze beinutukimu, varškės patariama valgyti todėl, kad ji normalizuoja riebalų apykaitąorganizme. Kai organizmas daugiau riebalų panaudoja savo reikmėms, jų mažiaunusėda ant kraujagyslių sienelių.
Drėgnas varškės apkepas su bananais ir cinamonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.79 balsų
Pasiruošimas 14 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 54 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 192 kcal

Ingredientai
  

  • 180 g varškės
  • 1,5 banano
  • 1 a.š. agavų sirupo
  • 0,5 a.š. kokosų aliejaus
  • cinamono pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinio trynį suplakame su trintu bananu ir varške ir įberiame cinamono.
  • Kitame indelyje suplakame kiaušinio baltymą iki standesnėskonsistencijos ir atsargiai šaukštu įmaišome į visą varškės masę.
  • Ištirpiname kokoso aliejų su agavų sirupu (į saldų padažąsupilame į silikoninės formos dugną).
  • Sudedame pjaustyto banano griežinėlius ir supilame varškėsmasę.
  • Kepame 180 laipsnių  orkaitėje apie 30-40min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 192kcal (10%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 11gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 15mgNatris: 329mgKalis: 413mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 184µg (23%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 84mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 31mg (8%)Fosforas: 163mg (23%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė Indrė žemaitytė
3.8 12 votes
Patiko? Įvertinkite!