Skonis be galo geras, pabandykite ir savo atsiliepimus parašykite komentaruose.
Edamame pupelių kepsneliai su pievagrybiais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g pievagrybių šiame recepte rudieji
- 80 g Edamame sojos pupelių galima naudoti ir šaldytas
- 80 g morkų
- 80 g svogūnų
- 24 g avinžirnių miltų
- 5 g alyvuogių aliejaus ypač tyro, kepimui
- druskos pagal skonį
- petražolių pagal skonį
- Provanso prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Sudedame Edamame pupeles į puodą ir verdame apie 4-5 minutes (nepervirkime – pupelės turi suminkštėti, bet išlikti kramtomos).
- Nupilame vandenį ir atidedame į šalį.
- Kol verda pupelės, trumpai pakepiname smulkintus grybus, svogūną.
- Pagardiname petražolėmis ir prieskoniais.
- Sojos pupeles sutriname ar sumalame, įberiame pakepintą svogūną, grybus, avinžirnių miltų išbrinkintų vandenyje. Viską gerai sumaišome.
- Formuojame kotletukus ir apkepame iš abiejų pusių keptuvėje. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 322kcal (16%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 19gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 123mgKalis: 1243mg (62%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 13449µg (1681%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 57µg (76%)Kalcis: 106mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 401µg (201%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 118mg (31%)Fosforas: 349mg (50%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Julija Ivanauskienė. Nuotraukos autorius: Darius Ivanauskas