Super gardi mišrainė, kurią verta išmėginti. Jūsų namuose ji tikrai bus įvertinta kaip viena skaniausių mišrainių. Patikėkite – gaminsite dar ne kartą.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 220 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g morkų 2 vidutinių
  • 100 g pupelių sausų
  • 100 g saldžiosios paprikos raudonos
  • 100 g šparaginių pupelių šaldytų ar šviežių
  • 5 g lydyto sviesto

Padažui:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 1 skiltelės česnako smulkinto
  • aitrios paprikos smulkintos, pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pupeles išmirkome per naktį bei išverdame.
  • Kol verda pupelės, daržoves lengvai pakepame lydytame svieste.
  • Tuomet įmaišome ir pupeles. Visos daržovės ir pupelės turi išlikti kietokos, kad ilgiau teiktų sotumo jausmą.
  • Salotos gardintos 1 v.š. šaldytų petražolių, jei turite šviežių – dar geriau.
  • Kad būtų gaiviau, įpjausčiau 3 nedidelius pomidorus (300 g).

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 220kcal (11%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 113mgKalis: 724mg (36%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 18827µg (2353%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 77mg (96%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 54mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 138µg (69%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 146mg (21%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto autorė: Rita Žitaveckaitė. Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!