Nuostabaus skonio sveikuoliška galetė, kurią rekomenduojame išbandyti. Obuolių įdarą galima keisti vyšniomis ir slyvomis. Skanaus
Galetė su obuoliais ir datulių karamele
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Tešlai
- 1,5-2 stiklinių miltų speltos ir ruginių
- 100 g sviesto
- 50 ml vandens šalto
- 1 žiupsn. druskos
Įdarui
- 4 obuolių
- 5 datulių šviežių, mirkytų
- 1 v.š. žemės riešutų sviesto
- 1 a.š. sviesto
- 1 a.š. cinamono
Viršutiniam sluoksniui
- 2 v.š. riešutų miltų
- 1 kiaušinio
Paruošimas
- Šaltą sviestą sutarkuojame burokine tarka.
- Beriame miltus, druską, pilame vandenį ir suminkome tešlą. Koreguojame miltais, turi gautis nelimpanti.
- Suformuojame rutulį ir dedame į šaldytuvą 2 val.
- Obuolius nulupame, supjaustome.
- Mirkytas datules kartu su riešutų sviestu sutriname iki tyrės.
- Keptuvėje išlydome sviestą, dedame obuolius, pakaitiname ir sudedame datulių ir riešutų sviesto karamelę.
- Pabarstome cinamonu, dar šiek tiek pakaitiname ir išjungiame.
- Atšalusią tešlą dedame ant kepimo popieriaus ir rankomis ar volu formuojame pyrago pagrindą.
- Ant viršaus paskleidžiame atvėsusius obuolius.
- Kraštus lenkiame į vidų, aptepame kiaušinio plakiniu, o viduriuką barstome riešutų miltais.
- Kepame 180°C orkaitėje, apie 30-40min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 157kcal (8%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 3gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 28mgNatris: 69mgKalis: 134mg (7%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 233µg (29%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 19mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 78mg (11%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Estera
Nevalgomas gavosi. Produktų gadinimas…
Apgailestaujame dėl nepasisekusios galetės. Receptai šiame puslapyje buvo pagaminti ir ragauti, jie mums patiko ir tiko, todėl įkėlėme čia. Tikimės, kad rasite receptą, kuris jums patiks, lauksime atsiliepimų.