Žuvienė labai skani, aštri ir išraiškingo skonio, čia žuvis tinka bet kokia, šiame recepte naudota lydeka. Valgyti galima ir pietums ir vakarienei, tiesiog negalėsite nepakartoti.
Gardi žuvienė iš lydekos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 170 g lydekos
- 30 g paprikos
- 30 g cukinijos
- 20 g svogūnų
- 20 g morkos
- 1 skiltelė česnako
- 1 a. š. riebalų kepimui
- 1 žiupsn. druskos
- 1 žiupsn. pipirų
- 1 žiupsn. čili pipirų
- 1 žiupsn. raudonos paprikos miltelių
- 1 žiupsn. kario
- 1 žiupsn. persilado
Paruošimas
- Žuvį nuplauti, apvirti apie 10 min.
- Ant įkaitintų riebalu keptuvėje dedame visus smulkintus ingredientus: svogūnus, skiltelę česnako, morką, papriką.
- Apkepintas daržoves suverčiame prie žuvies.
- Cukiniją smulkiname šiaudeliais, dedame į tą patį puodą su žuvimi.
- Viską gardiname prieskoniais: druska, pipirais, čili, raudonos paprikos milteliais, kariu, persiladu. Užkaitiname. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 34gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 77mgNatris: 160mgKalis: 646mg (32%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 4584µg (573%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 56µg (2240%)Vitaminas C: 55mg (69%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 97mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 28µg (14%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 385mg (55%)Selenas: 31µg (56%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė