Garinta žuvis daug kam gali asocijuotis su beskoniu maistu – tai didžiulė klaida! Garinti maistą patogu – tai gaminimas “tinginiams”, tiksliau pasakius žmonėms, kurie nori mažai laiko skirti gaminimui, bet maitintis skaniai ir vertingai.
Be to, tai mūsų skrandį tausojantis ir vienas geriausių maisto gaminimo būdas, padedantis išlaikyti vertingas medžiagas. Patiekalo skonis priklauso nuo to, ar prieskoniais pagardinti, ar ne per ilgai gaminsite ir kokį garnyrą ar padažą patieksite. Taigi pirmyn į mitų apie garus laužymą! 
Garinta žuvis: amūras su moliūgo ir saliero salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 324 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g amūro kepsnelių 2 vnt po 200 g
  • ½ citrinos sulčių
  • 1,5 a. š. citrininių žuvies prieskonių
  • 1 a. š. druskos

Salotoms reikės:

  • 100 g moliūgo geriausia sviestinio ar muskatinio
  • 100 g agurko tinka ir jauna cukinija
  • 70 g saliero šaknies
  • ½ aisbergo salotų ar kitų mėgstamų
  • ½ a. š. citrinos sulčių šviežiai spaustų. Skanu citrinos sultis pakeisti svarainių ar šaltalankių nesaldintomis sultimis
  • 2 g druskos
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žuvį pasiruoškime: išvalykime, pašalinkime žvynus, nuplaukime ir nusausinkime.
  • Supjaustome reikiamo dydžio porcijomis ir dedame vienu sluoksniu į garpuodį.
  • Pabarstome druska, citrininiais žuvies prieskoniais ir gariname apie 10 min. Trukmė gali būti ilgesnė ar trumpesnė priklauso nuo gabalėlių dydžio. Pakanka garinti, kai paspaudus mentele iš viršaus žuvies segmentai ima skirtis vienas nuo kito.
  • Ant troškintos žuvies išspaudžiame citrinos sulčių, tik nepadauginkite! Skanu citrinos sultis pakeisti svarainių ar šaltalankių nesaldintomis sultimis.
  • Salotoms suplėšome aisbergo salotą. Plonais šiaudeliais sutarkuojame moliūgą, saliero šaknį bei agurką. 
  • Paruoštas daržoves pašlakstome citrinos sultimis arba mano minėtais vertingais lietuviškais pakaitalais.
  • Rekomenduoju druskos ir pipirų pasibarstyti kiekvienam asmeniškai, jau įsidėjus į lėkštę.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 324kcal (16%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 38gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 132mgNatris: 1700mgKalis: 1225mg (61%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 6117µg (765%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 49µg (980%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 60µg (80%)Kalcis: 164mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 924mg (132%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Garpuodyje
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
EJRZF logotipas

0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!