Garinta žuvis daug kam gali asocijuotis su beskoniu maistu – tai didžiulė klaida! Garinti maistą patogu – tai gaminimas “tinginiams”, tiksliau pasakius žmonėms, kurie nori mažai laiko skirti gaminimui, bet maitintis skaniai ir vertingai.Be to, tai mūsų skrandį tausojantis ir vienas geriausių maisto gaminimo būdas, padedantis išlaikyti vertingas medžiagas. Patiekalo skonis priklauso nuo to, ar prieskoniais pagardinti, ar ne per ilgai gaminsite ir kokį garnyrą ar padažą patieksite. Taigi pirmyn į mitų apie garus laužymą!
Garinta žuvis: amūras su moliūgo ir saliero salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 400 g amūro kepsnelių 2 vnt po 200 g
- ½ citrinos sulčių
- 1,5 a. š. citrininių žuvies prieskonių
- 1 a. š. druskos
Salotoms reikės:
- 100 g moliūgo geriausia sviestinio ar muskatinio
- 100 g agurko tinka ir jauna cukinija
- 70 g saliero šaknies
- ½ aisbergo salotų ar kitų mėgstamų
- ½ a. š. citrinos sulčių šviežiai spaustų. Skanu citrinos sultis pakeisti svarainių ar šaltalankių nesaldintomis sultimis
- 2 g druskos
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Žuvį pasiruoškime: išvalykime, pašalinkime žvynus, nuplaukime ir nusausinkime.
- Supjaustome reikiamo dydžio porcijomis ir dedame vienu sluoksniu į garpuodį.
- Pabarstome druska, citrininiais žuvies prieskoniais ir gariname apie 10 min. Trukmė gali būti ilgesnė ar trumpesnė priklauso nuo gabalėlių dydžio. Pakanka garinti, kai paspaudus mentele iš viršaus žuvies segmentai ima skirtis vienas nuo kito.
- Ant troškintos žuvies išspaudžiame citrinos sulčių, tik nepadauginkite! Skanu citrinos sultis pakeisti svarainių ar šaltalankių nesaldintomis sultimis.
- Salotoms suplėšome aisbergo salotą. Plonais šiaudeliais sutarkuojame moliūgą, saliero šaknį bei agurką.
- Paruoštas daržoves pašlakstome citrinos sultimis arba mano minėtais vertingais lietuviškais pakaitalais.
- Rekomenduoju druskos ir pipirų pasibarstyti kiekvienam asmeniškai, jau įsidėjus į lėkštę.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 324kcal (16%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 38gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 132mgNatris: 1700mgKalis: 1225mg (61%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 6117µg (765%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 49µg (980%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 60µg (80%)Kalcis: 164mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 924mg (132%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė