Greitiems pietums ar vakarienei. Tokiu būdu gaminamai vištienai nereikia papildomų riebalų, be to ji labai minkšta ir sultinga. Iškepę valgome su šviežiomis ar nuplikytomis daržovėmis. Ypatingai puikiai dera su lapinėmis salotomis.Šis gaminimo būdas netinka, jei višta auginta natūraliai ir šerta grūdais. Jos struktūra kitokia ir tinkama tik virti, troškinti ar ilgai gaminti orkaitėje, kepimo maiše. Valgyti su mėgstamomis daržovėmis.
Greitai paruošiama vištienos krūtinėlė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g vištienos krūtinėlės be odos
- 3 g druskos
- 3 g česnako
- 2 g kario miltelių
- 2 g juodųjų pipirų šviežiai maltų
Paruošimas
- Supjaustome krūtinėlę piršto storio juostelėmis bei įtriname prieskoniais.
- Į vėsią keptuvę įpilame vandens ir sudedame vištieną.
- Uždengiame stikliniu dangčiu ir kaitiname kol išsiskirs mėsos sultys.
- Atidengiame dangtį ir apkepame vištieną jos pačios sultyse. Trukmė 5-7 min. ne daugiau. Perkaitinus vištiena taps sausa.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 231kcal (12%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 19gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 1235mgKalis: 189mg (9%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 140µg (18%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta
Labai skanu, gaminau.