Košę dar papildomai galite skaninti svogūnų laiškais. Jie suteikia gaivumo, nes džiovinti pomidorai yra gana intensyvaus skonio.
Grikių košė su džiovintais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 65 g grikių kruopų
- 10 džiovintų pomidorų
- 0,5 a. š. druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą grikių košę pagardiname džiovintais pomidorais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 275kcal (14%)Angliavandeniai: 58gBaltymai: 11gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 1213mgKalis: 984mg (49%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 175µg (22%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 189mg (50%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė