Grikių košė su morkomis ir smidrais

Labai greitai pruošiama košė, puiki dienos pradžia. Įspūžiais dalinasi ir nuotrauką atsiuntė Vanda Jadvyga Unčiūrienė‎. Ačiū.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Išeiga 1 porcija

Ingredientai
  

  • 65 g grikių kruopų
  • 30 g morkų
  • 30 g smidrų šparagai
  • 0,2 g druskos
  • 5 g lydyto sviesto

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Kol brinksta grikiai šiaudeliais pjaustytas morkas ir smidrus apkepiname ant lydyto sviesto 2 - 3 min. Neperkepti, kad liktų traškūs.
  • Į išbrinkusius grikius įmaišome kepintas morkas ir smidrus. Skanaus.
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Gaminimo būdas: ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!