Labai greitai paruošiama košė, puikiai dienos pradžiai.
Grikių košė su morkomis ir smidrais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 20 min.
Brinkinimas 12 val.
Iš viso 1 d 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 277 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g grikių kruopų
  • 30 g morkų
  • 30 g smidrų šparagų
  • 5 g lydyto sviesto
  • 0,2 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Kol brinksta grikiai šiaudeliais pjaustytas morkas ir smidrus apkepiname ant lydyto sviesto 2 – 3 min. Neperkepti, kad liktų traškūs.
  • Į išbrinkusius grikius įmaišome kepintas morkas ir smidrus. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 277kcal (14%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 10gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 135mgKalis: 456mg (23%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 5364µg (671%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 12mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 41µg (21%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 154mg (41%)Fosforas: 252mg (36%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Vanda Jadvyga Unčiūrienė‎
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!