Nuotr.finecooking.com
Sudėtinės dalys:
1 vištienos krūtinėlė
2 nedidelės morkos
1 nedidelis svogūnas
2 saujos grybų
Petražolės
2 česnako skiltelės
Mėgiamos džiovintos žolelės
Maltas muskato riešutas
Čiobrėliai
Druska
Pipirai
Gaminimo žingsniai:
1. Paruošiame vištienos krūtinėlės filė – nuplauname, nusausausiname ir aštriu peiliu vienoje puselėje išilgai įpjauname gilią “kišenę”.
2. Pasūdome ir pabarstome pipirais, džiovintomis žolelėmis įpjautą krūtinėlės dalį ir jos išorę. Paliekame keliolika minučių pasimarinuoti.
3. Nuplauname, nusausausiname bei susmulkiname petražoles ir sumaišome su išspaustu česnaku. Morkas, svogūnus, grybus supjaustome pagal skonį.
4. Keptuvėje (be aliejaus) pakepiname pjaustytą svogūną ir morkas, kiek vėliau sudedame smulkintus grybus. Galiausiai įdarą pagardiname druska, pipirais, čiobreliais, muskato riešutu. Pakepintą įdarą sumaišome su petražolėmis.
5. Įdaru užpildome vištienos krūtinėlėje padarytą „kišenę“ ir baigdami, įpjovą sukabiname dantų krapštukais.
6. Kepimo būdų yra įvairių :
a) Trumpai apkepame įdarytą filė įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, tuomet apkeptą vištieną įdedame į kepimo indą ir kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.
b) Įdedame vištieną į kepimo indą ( galima uždengti folija, galima įdėti į kepimo rankovę, galima dėti tiesiog į indą) ir kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 30 min.
Įdarą galima keisti pagal savo skonį – galima daryti su grybais, su įvairiomis daržovėmis, tik su žalumynais (petražolės, bazilikai), su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais.
Skanaus linki recepto autorė – Rima

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!