Porcijų kiekis : 1
Įdaryti patisonai – sudėtinės dalys:
400 g patisono (10 – 12 cm. skersmens )
75 g morkos
75 g svogūno
200 g grybų
15 g lydyto sviesto
5 g druskos
3 g pipirų
Įdaryti patisonai – gaminimo žingsniai:
1. Patisoną nuplauname ir aštriu peiliu nupjauname viršūnę (apie 1,5 cm storio). Vidų išskobiame šaukšteliu (paliekame apie 1 cm storio luobą).
2. Sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną, susmulkiname ir iš patisono išskobtą minkštimą. Pakepiname lydytame svieste.
3. Į keptuvę suberiame grybus. Keptuvės turinį pasūdome ir pagardiname pipirais.
4. Kepintas daržoves ir grybus sudedame į patisoną ir uždengiame viršūnę.
5. Į keptuvę įpilame vandens, įdedame patisoną, uždengiame dantį ir troškiname apie 20 min.
Valgome su salotomis.
Skanaus linki recepto autorė – Kristina G.
Kcal – 305