Dirbu namuose ir ruošti pietus valandą – man netinkamas variantas, bet nenoriu ir valgyti bet ką.
Viena iš galimybių – pasišildyti vakar dienos vakarienės patiekalą, kita – rasti receptų, kurie atitiktų 5 taisykles:
1. Ypač greitai paruošiama
2. Mažai sudedamų dalių
3. Vertingi
4. Suteikia energijos ir sotumo ilgam
5. Skanu valgyti
Vienodą maistą valgyti atsibosta, tad vis ką nors naujo bandau. Šį kartą gaminau įkvėpta:
Kipro, kurį neseniai aplankiau (gaminau halloumi sūrį, kurio kilmė – Kipras) ir naujos buitinės įrangos (pastatomas ant kaitlentės grilis), kurią nekantravau išbandyti.
Malonumo hormonas gaminasi, kai valgome sūrų, riebų ir saldų maistą. Šis receptas 3 viename – daug malonumo hormono iš vertingų produktų.
Kaip valgiau
Kadangi skonio ir riebalų pajutimo receptorių daugiausiai yra ant liežuvio, dariau suvožtinį: sūris, sultenės, batatas. Ir valgiau taip, kad sūris žemyn būtų. Skanu fantastiškai! Patiko ir vyrui, o jau atvėsusį suvožtinį mielai suvalgė iš mokyklos grįžęs sūnus.
Halloumi sūris su saldžia bulve bei sultenėmis, kepti grilyje recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 12 min.
Iš viso 17 min.
Kategorija Pagrindinis patiekalas, Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 405 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g saldžiųjų bulvių
  • 200 g Halloumi sūrio
  • 40 g salotinės sultenės
  • citrinpipirių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nuplauname ir supjaustome plonai saldžias bulves.
  • Nuplauname (pašaliname perteklinę druską) ir supjaustome sūrį.
  • Nuplauname sultenes.
  • Ant viryklės pastatome grilį kepame sūrį ir bulves (kepti galima ir lauko grilyje, orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje).
  • Kepame kol sūris lengvai apskrus, o bulvės suminkštės.
  • Darome suvožtinį: dėliojame sūrį, sultenes, batatą. Ir valgome taip, kad sūris žemyn būtų.
  • Jei manote, kad trūks sotumo, galite lengvai pasikepti kitų mėgstamų daržovių pakramsnojimui.
  • Pabarstome citrinpipiriais – tobulai dera.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 405kcal (20%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 24gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 17gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 1256mgKalis: 429mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 15606µg (1951%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 1038mg (130%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 58mg (8%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pagrindinis patiekalas, Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Grilis, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!