Būtina sveikos sriubos sąlygą „kad būtų ką kramtyti”, taigi nepervirkite sriubos! Dažniausiai visas daržoves į puodą sumetame vienu metu, tačiau jų virimo laikas juk skiriasi! Pavyzdžiui brokolius pakanka tik įmesti įverdantį vandenį ir galima jau išjungti viryklę. Taigi eiliškumas gaminant svarbu  visos daržovės sriuboje turi išlaikyti savo struktūrą.
Harissa ir kokosų gėrimo sriuba su pupelėmis ir traškiomis daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 316 kcal

Ingredientai
  

  • 500 ml vandens ar naminio daržovių sultinio (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norėsite)
  • 200 ml kokosų gėrimo, 18% riebumo arba pagal poreikį
  • 2 cukinijų, jaunų, jas supjaustome itin plonomis juostelėmis (tam puikiai tinkadaržovių skutukas)
  • 150 g brokolių, ilgastiebių, kotelius smulkinti, o galvutes palikti nesmulkintas
  • 1 kininio bastučio smulkinto
  • 70 g pupelių, juodųjų, tinka ir kitos, ypač edamame ar tiesiog lukštentos lietuviškos pupos
  • 50 g žirnelių ankščių, smulkintų
  • 1 mėlynojo svogūno, smulkinto
  • 2 skiltelių česnako, spausto
  • Harrisa pastos, pagal skonį, receptą rasite čia >>>
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • imbiero pagal skonį
  • kokosų aliejaus, kepimui

Paruošimas
 

  • Įkaitiname puodą, kuriame virsime sriubą. Dedame kokosų aliejaus ir jame lengvai apkepame svogūną, česnaką bei imbierą. Paskaniname druska bei pipirais.
  • Kai svogūnas suminkštėja, dedame Harissa pastą bei viską gerai išmaišome.
  • Į puodą keliauja brokoliai, žirnelių ankštys, virtos pupelėsbei baltoji kininio bastučio dalis. Viską gerai išmaišome.
  • Supilame vandenį, kokosų gėrimą.
  • Viską užverdame ir leidžiame burbuliuoti apie porą minučių.
  • Nukeliame nuo ugnies ir paragaujame ir jeigu trūksta aštrumo ar prieskonių, – dabar pats laikas jų įdėti.
  • Sudedame ir žaliąją kininio bastučio dalį bei leidžiame skoniams susidraugauti. Užtenka minutės.
  • Patiekiame su termiškai neapdorotų cukinijų juostelėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 316kcal (16%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 18gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.5gNatris: 477mgKalis: 2500mg (125%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 20501µg (2563%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 344mg (430%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 277µg (369%)Kalcis: 565mg (71%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 431µg (216%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 192mg (51%)Fosforas: 474mg (68%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!