Harissa, tai aštrus pagardas is Viduriniuju Rytu, ypač naudojamas Šiaures Afrikoje. Juo galima gardinti košes, troškinius, sriubas, kepintas daržoves ar tiesiog marinuoti mėsą.
Harissa – aštrus paprikų padažas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Indian
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 61 kcal

Ingredientai
  

  • 2 paprikų
  • 2 svogūnų, radonųjų
  • 3 v.š. pomidorų pastos
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį

Sausi prieskoniai:

  • 1 a.š. kalendros
  • 1 a.š. kmynų
  • 1 a.š. kumino
  • 1 a.š. čili dribsnių
  • 1 a.š. kajeno pipirų
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių

Paruošimas
 

  • Papriką apkepame orkaitėje, vėliau nulupame odelę.
  • Sausus prieskoniais pakepiname sausoje keptuveje ir sutriname trintuvu
  • Keptuveje su lydytu sviestu pakepiname svogūnus, česnaką, dedame papriką, pomidorų pastą, citrinos sultis ir permaišome ,
  • Dedame dar druskos ir visą masę sutriname.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 61kcal (3%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 2gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 4mgNatris: 109mgKalis: 299mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 895µg (112%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 46mg (58%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 19mg (5%)Fosforas: 43mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!