Harissa, tai aštrus pagardas is Viduriniuju Rytu, ypač naudojamas Šiaures Afrikoje. Juo galima gardinti košes, troškinius, sriubas, kepintas daržoves ar tiesiog marinuoti mėsą.
Harissa – aštrus paprikų padažas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 paprikų
- 2 svogūnų, radonųjų
- 3 v.š. pomidorų pastos
- 4 skiltelių česnako
- 1 v.š. citrinos sulčių
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
Sausi prieskoniai:
- 1 a.š. kalendros
- 1 a.š. kmynų
- 1 a.š. kumino
- 1 a.š. čili dribsnių
- 1 a.š. kajeno pipirų
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
Paruošimas
- Papriką apkepame orkaitėje, vėliau nulupame odelę.
- Sausus prieskoniais pakepiname sausoje keptuveje ir sutriname trintuvu
- Keptuveje su lydytu sviestu pakepiname svogūnus, česnaką, dedame papriką, pomidorų pastą, citrinos sultis ir permaišome ,
- Dedame dar druskos ir visą masę sutriname.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 61kcal (3%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 2gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 4mgNatris: 109mgKalis: 299mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 895µg (112%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 46mg (58%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 19mg (5%)Fosforas: 43mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta