"Išbandžiau ir šį receptą, tikrai kartosiu. Valgė visa šeima, visiems patiko, dar su salotų kalnu." rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė. Skanaus linki recepto autorė – Jolanta Z.
Įdaryta cukinija su jautiena recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Išeiga 1
Kalorijos 374 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g cukinijos
  • 100 g maltos jautienos
  • 40 g kiaušinis
  • 40 g svogūno
  • 10 g lydyto sviesto (ghi sviesto)
  • 50 g morkos
  • 1 g druskos
  • 0,5 g pipirų (malti)
  • 2 g čiobrelių
  • 2 g krapų
  • 2 g petražolių
  • 2 g raudonėlio
  • 2,5 g česnako

Paruošimas
 

  • Nulupame cukiniją, supjaustome maždaug 2 cm. storio riekelėmis, išskobiame sėklas ir pagardiname druska, pipirais.
  • Maltą jautieną sumaišome su smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, druska ir kitais prieskoniais (išskyrus krapus ir čiobrelius).
  • Cukinijos žiedą užpildome malta mėsa ir apkepame keptuvėje su sviestu (ant nedidelės ugnies) iš abiejų pusių, kol apskrus.
  • Puode, įdėjus šaukštą lydyto sviesto, pakepame smulkintą svogūną, tarkuotą morką, susmulkintą česnako skiltelę, pagardiname druska ir pipirais.
  • Sudedame apkeptą cukiniją į puodą ir įpilame 2/3 vandens. Troškiname apie 30 min., kol cukinijos kraštai pradės irti. Pabaigoje įberiame smulkintų krapų, čiobrelių.

Maistinė vertė

Kalorijos: 374kcal (19%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!