Porcijų kiekis : 1 (Kcal 209)
Perlinėmis kruopomis įdarytas moliūgas – sudėtinės dalys:
300 g moliūgo
60 g mirkytų perlinių kruopų
50 g  morkų
50 g paprikos
30 g svogūno
8 g pjaustytų džiovintų pomidorų
1,5 g kario prieskonių, mišinio daržovėms
0,5 g juodųjų pipirai
2 g mairūno
0,5 g druskos
8 g sviesto
Įdarytas moliūgas – gaminimo žingsniai:
Jei moliūgas didelis – imti pusę moliūgo (mažesnę pusę), jei mažas – nupjauti viršų „kepurėlę“ iki vidinės ertmės. Išimti sėklas. Jei sienos labai storos ir nelygios, truputį išskobti.
Paruošti įdarą: sutarkuoti morkas ir papriką, supjaustyti svogūnus (arba salierus), viską pakepinti lydsytame vieste su prieskoniais, nepagailėti mairūno.
Sudėti išskabtuotą susmulkintą moliūgą. Sudėti išmirkytas perlines kruopas (mirkyti apie 8 val., bet galima ir trumpiau). Viską dar truputį (apie 10 min.) patroškinti.
Moliūgo vidų pašlakstyti  lydytu sviestu ir patrinti druska.
Į moliūgą sudėti įdarą, prieš tai į jį dar įmaišius pjaustytų džiovintų pomidorų. Uždengti folija ir dėti į orkaitę. Kepti apie 1 val., 180°C orkaitėje.
Labai skanu valgyti su pomidorų tyre arba sojos padažu. Kas mėgsta aštriai, galima dėti ir aitriosios paprikos.
Skanių ir sočių pietų!
www.sveikiproduktai.lt