Tam tikroms žmonių grupėms raudonos mėsos vartojimas itin svarbus, nes jie turi didesnę anemijos riziką: kūdikiai, mergaitės, vaisingo amžiaus moterys, kai kurie suaugę žmonės, vyresni nei šešiasdešimt penkerių metų senjorai. Jautienoje gausu organizmui reikiamų B grupės ir kt. vitaminų, cinko ir geležies – ypač moters organizmui vertingų mineralų.
Jautienos sriuba – troškinys su paprikomis ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Iš viso 1 val. 40 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 378 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g jautienos 
  • ½ raudonosios paprikos 
  • ½ geltonosios paprikos 
  • 1 morkos 
  • 2 pomidorų
  • 1 svogūno 
  • 3 skiltelių česnako 
  • 2 a.š. lydyto sviesto 
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čili pipiro pagal skonį
  • raudonosios paprikos miltelių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Ant lydyto sviesto pakepiname plonai supjaustytą jautieną.
  • Sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 1 val.
  • Ant lydyto sviesto pakepiname svogūną, česnaką.
  • Sudedame stambiai pjaustytą papriką ir  morką taip pat kubeliais pjaustytą pomidorą.
  • Viską gerai apkepiname.
  • Į puodą su išvirusia mėsa sudedame apkepintas daržoves, prieskonius.
  • Viską kartu paverdame apie porą minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 378kcal (19%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 23gRiebalai: 27gSočiosios riebalų rūgštys: 11gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 12gTransriebalai: 2gCholesterolis: 94mgNatris: 138mgKalis: 659mg (33%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 3829µg (479%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 58mg (73%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 50mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 239mg (34%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 6mg (60%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!