Tam tikroms žmonių grupėms raudonos mėsos vartojimas itin svarbus, nes jie turi didesnę anemijos riziką: kūdikiai, mergaitės, vaisingo amžiaus moterys, kai kurie suaugę žmonės, vyresni nei šešiasdešimt penkerių metų senjorai. Jautienoje gausu organizmui reikiamų B grupės ir kt. vitaminų, cinko ir geležies – ypač moters organizmui vertingų mineralų.
Jautienos sriuba – troškinys su paprikomis ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 500 g jautienos
- ½ raudonosios paprikos
- ½ geltonosios paprikos
- 1 morkos
- 2 pomidorų
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 2 a.š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
- raudonosios paprikos miltelių pagal skonį
Paruošimas
- Ant lydyto sviesto pakepiname plonai supjaustytą jautieną.
- Sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 1 val.
- Ant lydyto sviesto pakepiname svogūną, česnaką.
- Sudedame stambiai pjaustytą papriką ir morką taip pat kubeliais pjaustytą pomidorą.
- Viską gerai apkepiname.
- Į puodą su išvirusia mėsa sudedame apkepintas daržoves, prieskonius.
- Viską kartu paverdame apie porą minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 378kcal (19%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 23gRiebalai: 27gSočiosios riebalų rūgštys: 11gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 12gTransriebalai: 2gCholesterolis: 94mgNatris: 138mgKalis: 659mg (33%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 3829µg (479%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 58mg (73%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 50mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 239mg (34%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 6mg (60%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė