Porcijų kiekis: 1 (Kcal 236)
Lęšių sriubos sudėtinės dalys:
50 g žalieji (neskaldyti) lęšiai
50 g paprika
25 g svogūnas
60 g morka
5 g čili pipiras (nebūtinai) arba česnakas – 1 skiltelė
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai
Vanduo 🙂 – jei mėgstate skystą sriubą – daugiau, o, jei tirštą – mažiau.
Sriubos gaminimo žingsniai:
1. Lęšius pamerkiame vandenyje 3-10 valandų.
2. Pamirkytus lęšius verdame iki 20 minučių.
3. Beverdant įdedame prieskonių, pasūdome.
4. Tuo tarpu trumpai pakepiname:
– smulkiai supjaustytus papriką bei svogūną,
– pusę ypatingai smulkiai sukapoto čili pipiro,
–  vieną stambiai sutarkuotą morką.
5. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos sudedame į sriubą kepintas daržovės. Įberiame šviežių (ar šaldytų) kapotų petražolių ir krapų.
Jei valgysite šią sriubą pietums, tokiu atveju antram patiekalui rinkitės keptas orkaitėje daržoves su šviežių daržovių salotomis ar kokį kitą lengvą patiekalą.