Vaisius geriausia valgyti atskirai, bet ypatingai sveiką ir lengvai virškinamą desertą rasti sudėtinga, bet jų vis tiek norisi…:) Taigi dalinamės sveikesnių desertų receptais. Vienas iš jų – Juditos paprastasis varškės desertas su obuoliais.
Porcijos kiekis: 1
Varškės desertas – sudėtinės dalys:
100 g obuolių
25 g varškės 9 proc.
20 g kiaušinio
1 g cukraus nerafinuoto
0,1 g vanilino cukraus
Galima įdėti nuplautų ir mirkytų: razinų, riešutų ar džiovintų spanguolių
Varškės desertas – gaminimo žingsniai:
1. Obuolius perpjauti per pusę, išskobti šerdį su sėklomis.
2. Varškę ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais. Geriau bus, jei atskirai išplaksite kiaušinio baltymą, bet Judita daro kaip greičiau ir paprasčiau :))
3. Jei dedate papildomų ingredientų (razinų, spanguolių) – pats laikas įmaišyti į varškės masę. Riešutus prieš maišydami- susmulkinkite.
3. Šaukšteliu varškės masę sudedame į paruoštas obuolių puseles, apibarstome vainilinu.
4. Kepame apie 15-20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Netingėkite pasižiūrėti, kad obuoliai neperkeptų!:)
Iškepus obuolius, jei trūksta saldumo, galima aplieti nedideliu kiekiu klevų sirupo.